By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies. Read our privacy policy
This event has ended, please see our upcoming events!

Virtuell karriärmässa för jobb inom FN

Click to scroll to main page content

Den 4 juni bjuder Utrikesdepartementet (UD) in svenskar till en heldag där karriär i FN står i fokus. Dagen inleds med ett lanseringsevent av den svenska kandidatpoolen. Detta är ett initiativ som syftar till att underlätta för svenskar att söka FN-tjänstgöring på alla nivåer, från juniora till seniora roller. Under eftermiddagen fortsätter vi med en virtuell karriärmässa där rekryterare från 11 olika FN-organisationer deltar.

Missa inte chansen att nätverka och få information om internationella karriärmöjligheter, möt rekryterare från UNDP, UN Women, UNHCR, WFP, Unicef, WHO m.fl. (hela listan finner du längst ner på denna sida).

Varför ska jag delta?

Vi på Impactpool är stolta över att arrangera virtuella karriärevenemang, där vi sammankopplar organisationer och företag som gör verklig impact med talanger. På vår jobbplattform hittar du över 6000 internationella jobb. Håll därför alltid din Impactpool-profil uppdaterad (uppdatera din profil).

Genom att registrera dig och delta vid karriärmässan får du en unik möjlighet att nätverka med rekryterare från organisationer som söker svenska talanger. Under mässdagen kommer du att erbjudas möjlighet att delta i olika live-presentationer, där seniora svenskar inom FN-systemet delar sina karriärhistorier och där rekryterare från de olika organisationerna svarar på dina frågor och delar karriärtips.

Karriärmässan är del av lanseringen av den svenska kandidatpoolen för FN-tjänstgöring. Under eventet kan du passa på att besöka UD:s monter och registrera dig i kandidatpoolen. 

När?

Datum: Tisdagen den 4 juni

Tid: Lanseringseventet startar kl 10:00 CEST (registrera dig här)

Tid: Det virtuella karriäreventet pågår mellan kl 14:00 till 17:00 CEST (registrera dig längre ner på sidan)

Vem vänder sig mässan till?

UD:s virtuella karriärmässa riktar sig till svenskar med intresse av att arbeta inom FN-systemet. Du som registrerar dig har:

  • Minst ett par års relevant internationell arbetslivserfarenhet

  • En magisterexamen (kandidatexamen kan beaktas med mer arbetslivserfarenhet)

  • Goda språkkunskaper. FN söker särskilt kandidater med goda kunskaper i ett av de fem officiella FN-språken (Arabiska, Engelska, Franska, Kinesiska, Spanska).

  • Svensk medborgarskap

  • Laddat upp CV på engelska vid registrering

Missa inte att registrera dig för lanseringseventet av Sveriges kandidatpool!

Sveriges FN-karriärdag startar kl 10.00 den 4 juni med ett lanseringsevent, där kan du lyssna till Sveriges biståndsminister, representanter från UD samt seniora svenskar i FN. 

Under detta virtuella event kommer Sveriges kandidatpool för FN-tjänstgöring att lanseras. Att delta är gratis, men kräver en separat registrering som du enkelt gör genom att klicka dig vidare till registreringsssidan

Paneldeltagare:

  • Johan Forssell, Sveriges biståndsminister

  • Representanter från UD och Impactpool

  • Representanter från FN

Vad händer under en virtuell karriärmässa?

En virtuell karriärmässa kan liknas vid en fysisk karriärmässa som flyttat online. Du kommer att uppleva en digital lobby och besöka organisationernas montrar. Vid våra virtuella karriärmässor har oftast deltagande organisation två typer av utställningsmontrar:

Live-monter: Här lyssnar du till panelsamtal mellan deltagande organisationer och ställer dina frågor. Genom den chatten kan du ställa dina frågor. Din närvaro är viktig, för det är inte alltid vi kan (eller får) dela inspelningar och presentationsmaterial efteråt.

Huvudmonter: I huvudmontern finns information om organisationen, eventuella jobb de har utlysta just nu samt möjlighet till chattar eller nätverkande med rekryterare.

One-to-one-chattar

När chatten är live kan du (i huvudmontern) klicka på den gröna knappen. Du begär då att få chatta med vald organisation. När en rekryterare är tillgänglig, kommer du att anslutas till chatten där hen kan se ditt uppladdade CV.

Chattarna är främst en introduktion och möjlighet att utforska och interagera, inte formella intervjuer. Vi rekommenderar att du använder chatt-tillfället till att ställa frågor om karriärmöjligheter, arbetskultur, och eftersökta profiler.

Notera att under pågående livepresentationer kan chatten vara stängd. 

Språk

Huvudspråket på karriärmässan är engelska, men delar av live-presentationerna kommer troligen att hållas på svenska.

Tillgänglighet - Impactpool Virtuella Karriärmässor är tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar. Det intuitiva gränssnittet gör det också möjligt att delta från avlägsna delar av världen och interagera direkt med rekryterare från ledande FN-organisationer. 

Du skapar och delar enkelt din CV och profil via en dator, smartphone eller surfplatta. Ingen nedladdning krävs.

Registrering

För att registrera dig behöver du ett medlemskonto på Impactpool. Registrera dig gratis här. Ditt CV och din profil sparas för framtida användning.

Efter registrering sker en granskning av ditt CV och om du uppfyller kraven får du ett e-postmeddelande med nästa steg och tillgång till evenemanget.

Problem med Plattformen?

Evenemanget hålls på plattformen Brazen

Se till att ha en god internetanslutning. Vid tekniska problem, försök att starta om webbläsaren, datorn eller byta webbläsare. Om det ändå inte funkar som det ska, finns det en Hjälp-sektion i din eventpanel till vänster. 

För ytterligare support, kontakta vcfsupport[at]impactpool.org.

Hoppas vi ses på mässan!